Over BE-COME

Over Be-Come:
Be-Come  is een stichting die zich richt op het zelfredzaam maken van mensen en hun initiatieven in ontwikkelingslanden. Daarin willen we beginnen met de basis, dat zijn de kinderen.

Over de hele wereld bestaan duizenden stichtingen die zich inzetten voor kansarmen of mensen in nood. Als stichting is Be-Come daarin niet anders. Wat ons echter onderscheid is dat Be-Come zich richt op de zelfredzaamheid van mensen op de lange termijn, oftewel de ‘lange adem’. Wij zijn er ten diepste van overtuigd dat het geven van een hengel evenmin bijdraagt aan deze zelfredzaamheid als het geven van een vis, als de hulpbehoevende niet wordt gecoacht in hoe hij of zij de financieel-economisch juiste keuzes maakt op de lange termijn. Daarnaast geloven we ook dat zelfredzaamheid projecten alleen succesvol en houdbaar kunnen zijn als ze worden gedragen door de lokale gemeenschap, zodat we er met die gemeenschap voor kunnen zorgen dat de leiders van morgen in staat zijn zichzelf en hun omgeving te transformeren van hulpbehoevend naar zelfvoorzienend.

Wil je nog meer weten over Be-Come? Lees dan ook over onze ideologie, visie, missie en kracht op ons  identiteitsbewijs of maak kennis met het team.

Beloningsbeleid: Leden van het bestuur van stichting Be-Come ontvangen geen (financiële) vergoedingen. Ook de eventuele bezoeken aan het project in Kenia worden niet door ontvangen (sponsor) gelden betaald.